Effektiv træning med elastik

7685656186_59abe5a2a9_b_elastic-training

Sådan anvender man træningselastik korrekt

Mange danskere har både lyst samt hårdt brug for at komme i bedre form, så de altid har en slank og attraktiv figur. Det er ikke in at være overvægtig, selvom de fleste faktisk har dette problem. Desværre har mange en fortravlet og stresset hverdag, hvor der simpelthen ikke er tid eller energi til at tage en time i fitnesscenteret, og måske mangler inspirationen til en løbetur, eller vejret er dårligt. Der findes kort sagt mange undskyldninger til at springe motionen over, på trods af vi alle er klar over den gavn, som regelmæssig kondition giver os. Men nu findes der måske en mulighed, som du og mange andre bør tage til sig. Køb en træningselastik og anvend de små pauser til at komme i bedre form ved at fortage nyttige træningselastik øvelser. Man kan nemlig ofte folde denne elastik sammen og tage med på jobbet, på ferien og til andre steder, hvor der kan forekomme pauser, som kan udnyttes fordelagtigt.

Hvilke slags træningselastik findes der?

Man kan både anskaffe sig en træningselastik rulle eller et træningselastik bånd, idet de findes i flere farver og materialer, således der også findes en model, som passer til netop dit behov. De findes i flere hårdheder, således der er noget efter din styrke. Man skal jo starte et sted, og i starten må man ikke overanstrenge sig for meget, så derfor bør man starte op med hårdhed 1 eller 2, da disse er skånsomme modeller og til genoptræning, mens hårdhed 3 og 4 er til den lette og den normale form styrketræning. Hårdhed 5 er til normal eller lidt hård træning, mens hårdhed 6 er til den hårde styrketræning. Man kan genkende modellerne ud fra deres farver, som er forskellige til hver hårdhed. Man kan eventuelt købe separate håndtag og montere i enden af elastikken, således man har bedre greb om det. Det er nu muligt at lave forskellige øvelser, idet kun fantasien sætter dine begrænsninger. Træningselastik båndet tilbyder en masse variationsmuligheder, både når det kommer til tid, sted og øvelser, og det er samtidigt både skånsomt og fleksibelt, og endelig er det en effektiv måde at træne på hver eneste dag. Mange fysioterapeuter anbefaler i dag at bruge disse til genoptræning, da disse øvelser er både dynamiske og funktionelle, da man kan lave et utal af modstandsniveauer og variationsmuligheder. Det vejer ingenting og kan nemt foldes sammen så tag det med ved alle lejligheder. Du kan både udføre øvelser såsom planken, armbøjninger, mavebøjninger og squats.

Hvor kan man købe dem?

Man kan købe træningselastikker mange steder så snak med det lokale fitnesscenter, men mange vælger at gå på nettet og lede efter fitnessudstyr, da man her får et kæmpestort sortiment at vælge imellem samt meget lavere priser. Man kan eventuelt prøve hos Med24.dk, som har mange interessante sportsartikler og træningsudstyr til lavpris, og på deres webshop er der for tiden 15 % rabat på de i forvejen lave priser på træningselastik, som kan købes fra 116 kr. og opefter.

 

 

Billede: stroopsmma