En simpel slankekur

En meget omdiskuteret og populær slankekur er stenalderkuren eller den såkaldte “palæo-kur”, som flere og flere danskere efterhånden prøver kræfter med.  Kuren går helt simpelt ud på, at man skal leve af stenalderkost  – uforarbejdet og enkelt mad, som man havde til rådighed i stenalderen. Kød, fisk, fjerkræ, æg, nødder, svampe, frugt og grønt er dermed hovedbestanddelene i diæten. Nogle af de typiske bestanddele i den moderne vestlige kost såsom forarbejdede råvarer, korn, brød, pasta, ris, kartofler og sukker skal man derimod holde sig helt fra.

Mangel på kulhydrater?

Man kan forvente, at stenalderkosten indebærer, at man får en stor portion protein og fedt, men mangler kulhydrat på grund af forbuddet mod brød, korn osv. Dette er dog ikke tilfældet, da man indenfor kuren skal indtage rigtig meget frugt og grønt, som man sagtens kan få sine kulhydrater fra.  Dette er mere naturligt for kroppen, da kroppen er genetisk skabt til at nedbryde disse uforarbejdede fødevarer.

Vægttab

Kroppen kan have svært ved at nedbryde og fordøje mad fra vores moderne livsstil som blandt andet kornprodukter.  På denne måde gør kostændringen til palæo-kost det meget lettere og hurtigere for kroppen at fordøje maden, hvilket fører til et vægttab. Mange palæo-folk mener også, at “overvægt” er et moderne fænomen, som simpelthen ikke fandtes i stenalderen – da man dengang spiste, hvad der var naturligt for kroppen.

Ikke kun en slankekur

En fordel ved palæo-kuren er, at den er forholdsvis nem at overholde, og at man derfor ofte vil kunne bevare vægttabet. Mange finder kuren meget velsmagende og mener, at diæten giver en god, mættende fornemmelse. Derudover medfører kostændringen også en række positive effekter på ens helbred, velvære og psykiske overskud.  Mange oplever også at de sover bedre og får en pænere hud efter livstilsændringen.