For det første, når du skal ud og købe træningstøj er det meget vigtigt at du gør op med dig selv, om du skal træne i motionscenter eller om det er holdtræning eller hvilken form for træning du har tænkt dig at gøre.

Jeg har i denne artikel tænkt mig at gå ud fra hvis du gerne vil starte med at træne i et motionscenter. Læs med her.

Bukser/short

Når du skal købe dine bukser eller shorts, er det meget vigtigt at du finder ud af hvad du har det bedst i. De fleste piger træner i det der hedder tights – det er træningsbukser som sidder helt tæt på kroppen, men når du skal træne i et motionscenter er det vigtigt at du køber dem der hedder funktionstights, da de er tyndere end de andre du kan købe som er løbetight.

Funktionstights er derfor bedre at træne i, når du træner i et motionscenter. Hvis du mere er typen der træner i shorts, så find nogle du har det godt i, de skal helst ikke stramme alt for meget omkring din mave eller om dine lår da dette formindsker dine bevægelses muligheder.

Toppen:

Mange piger træner i rigtig stramme toppe, hvilket også er fint men hvis du skal have en stram top på er det meget vigtig at den er svedabsorberende, da din hud ellers vil blive uren fordi den har svært ved at trække vejret og få sveden ud. Men hvis du er typen der godt kan lide at træne i store trøjer skulle dette ikke være et problem – man ser især at mændene træner i store t-shirts og shorts.

Sports-bh

Som pige er en sports-bh en meget vigtig del af dit træningstøj – for det første holder de dit barm på plads, så de ikke irritere dig. Men en sports-bh må ikke være alt for stram, da det giver mærker og det syntes de fleste kvinder generelt der er rigtig træls – men hvis den er alt for stram, vil den også komme til at irritere dig, da du så hele tiden bliver nød til at rette på den.

Handsker

Det er ikke alle sammen der træner med handsker, men til dem der gør, vil jeg klart anbefale at man går ind i butik og prøver dem, fordi jeg har af erfaring prøvet at bestille træningshandsker online og for det første kan man ikke se bagsiden på handskerne på alle hjemmesider, så det endte egentlig med at jeg fik bestilt nogle helt forkerte handsker – ja jeg endte faktisk med boksehandsker i stedet for træningshandsker til motionscenteret.

Derfor vil jeg anbefale alle der for første gang skal have træningshandsker at gå ind i en butik i stedet for, også for at få den rigtige størrelse.

Billede: Rance Costa

Billede: Chris Hunkeler