Motionscenter vs. holdtræning

 

I et motionscenter træner du primært alene – man kan selvfølgelig altid få sig en træningsmakker, men det vil aldrig blive det samme som at gå på et rigtigt hold. Der er stor forskel på de to varianter af træning.!

Holdtræning og fællesskab:

Jeg har altid haft den personlige mening at holdtræning er mere for fællesskabet og jeg ser det som et rigtig fedt sted at lære andre mennesker at kende. Selvfølgelig får man rigtig meget fysisk ud af at gå på et hold, men jeg ser det også lidt som et hygge sted.

Jeg har tidligere været på et hold, men det var ridning og der har man jo kun hold når man dyrker selve sporten – eller så skal man jo vælge at ride selv. Det er godt nok nogle år siden jeg gik til ridning og jeg har ikke været på nogle hold siden da – så jeg ved ikke alt om hvordan hold træning er nu om dage, men jeg kunne forestille mig at der stadig er noget fællesskab i det.
Jeg har den ide om at, holdtræning er for de mennesker der godt kan lide at træne sammen med andre mennesker, finder det hyggeligt og så tror jeg også at det har noget at gøre med at man er sammen med andre mennesker om det man godt selv kan lide og finder interessant.

Jeg tror fast på at holdtræning til tider kan være meget bedre end motionscenter, fordi når man til tider mister motivationen til at fortsætte, det bliver lidt for hårdt – så er det meget rart at være omringet af mennesker som er gode til at motivere en og hjælpe en godt på vej hvis man har det lidt svært i en periode.

Alene tid i motionscenteret:

Jeg er selv typen der går i motionscenter og det gør jeg af den simple grund at jeg godt kan lide at træne alene.

Jeg er slet ikke typen der går til holdtræning og det bliver jeg nok aldrig – medmindre jeg finder en sportsgren jeg bliver helt vild med. Jeg nyder stilheden og musikken i ørerne. Jeg vil rigtig gerne træne alene fordi så foregår alt i mit tempo og jeg kan holde pause når jeg har lyst – jeg tillade mig at sænke og forhøje mit tempo når jeg har lyst – gå voldsomt meget til den, den ene dag og tage det lidt mere roligt dagen efter.

Man ser tit mennesker i et motionscenter med en træningsmakker og til tider har jeg også selv overvejet at finde mig en, da der er nogle øvelser såsom bænkpres hvor jeg ikke kan tage alt for meget vægt på fordi at det er en farlig øvelse og lige præcis ved bænkpres vil jeg helt klart mene at man skal have en makker eller hvem som helst det kan være, til at stå bag dig som kan hjælpe med at spot hvis det skulle blive nødvendigt.
Motionscenter vil jeg helt klart mene er for folk der elsker at træne, men gerne vil træne alene.

Træf dit valg:

Der er selvfølgelig nogle som ved lige fra starten af om de er til holdtræning eller til motionscenter, hvilket er total fedt for dem der ved det lige med det samme.

Men hvis man er i tvivl vil jeg klart anbefale at man prøver begge ting af – normalt plejer en prøvetime på et hold ikke at koste noget, sådan er det ihvertfald mange steder og det dyreste jeg nogensinde har hørt om er 100,- for en træning i motionscenter, hvor man selvfølgelig må være der så længe man har lyst.

Men 100,- er selvfølgelig også mange penge, men igen hvis man ikke er klar over hvilken træningsform man er til, kan 100,- nok godt undværes fra pungen.