Det meste siger sig selv:

Alle er selvfølgelig klar over at det er utrolig vigtigt at man spiser og varieret, så man ikke tager unødvendig meget vægt på og risikere et kortere liv.

Dog undrer det mig stadig rigtig meget at vi stadig ser så mange mennesker som spiser usundt, da det ikke ligefrem er fordi at vi gemmer reklamerne væk og holder vores mening for os selv, når det kommer til befolkningens sundhed.

Risikoen ved ikke at tænke sig om:

Det siger sig selv at hvis man allerede har en dårlig mad vane og derefter ikke vælger at ændre det, så stiger risikoen for tidligere død endnu mere og truth be told så er der ikke nogen der har fortjent et kortere liv fordi de ikke kan finde ud af at spise ordentlig.

Der er nogle som rent faktisk lever i det antal år de skal, selvom at de har en dårlig spisevane, det er de heldige mennesker! Men hvorfor tage chancen? Hvorfor skal man face sin læge som vælger at sætte en kartoffel på to tændstikker og så siger at de her kan ende med at være dig, hvorefter tændstikkerne knækker sammen – din krop kan simpelthen ikke holde til din vægt.

Jeg kender en person, hvis læge før har gjort det imod ham og han blev rasende! Men selvfølgelig bliver man såret, men jeg må indrømme at selvom at det er en hård måde at vise det på, så er jeg også sikker på at det er en effektiv måde at gøre det på.

Desuden får man et dårligere hjerte og derfor skal ens hjerte pumpe hårdere og flere omgange i minuttet for at få blodet transporteret rundt i kroppen – man lægger derfor alt for meget belastning over på ens hjerte, hvilket den slet ikke kan holde til.

Benægtelse gør det hele værre:

Man bliver nød til at forstå at man har en dårlig spisevane før man kan være i stand til at ændre den. Det eneste man bare ikke skal gøre er at benægte det hele, man skal fra en start være klar over at man har en dårlig spisevane.

Jeg mener ikke personligt at man kan ændre sin spisevane hvis man ikke er opsat på det – det hele starter i hovedet. Desuden så skal man have en rigtig god motivation til det – her kunne det nok være smart for mange mennesker at man enten ændre den sammen med hele sin familie hvis man har en familie eller måske sin kæreste.

Men hvis man står alene med det, kan det være rigtig svært at holde det og man har måske nemmere ved at falde tilbage til ens dårlige vane – derfor vil det for mange være bedst hvis man har nogen som støtte, når det bliver svært.

Sund kost = mere klarhed i hovedet:

Man har i rigtig lang tid forsket hvad sund kost gør ved mennesker. Jo sundere man spiser jo mere klar i hovedet bliver man og jo mere energi får man også til at kunne overskue dagen og dens udfordringer.

Desuden er det blevet bevist at unge mennesker som har en sund kost også har lettere ved at koncentrere sig når de sidder 6-7 timer på en skolebænk 5 dage i ugen. Ikke nok med at man bliver mere klar i hovedet og får mere energi, jo mere kan man også overskue at tage ud og bevæge sig aktivt, uanset hvilken form for træning man laver.

Når man spiser usundt, bliver man tit utrolig træt både fysisk og mental, og der skal desværre heller ikke så meget til før man kommer i dårligt humør af det. Så alt i alt giver det kun gode ting hvis man har en sund og varieret kost.