Hvad er overbelastning?

Overbelastning af kroppen, er når man enten har trænet for hårdt med for stor en vægt end kroppen eller en del af kroppen ikke kan holde til eller også har man simpelthen trænet forkert.

Når man har besluttet sig for at man vil begynde at træne er det meget vigtigt at man har talt med en instruktør omkring de øvelser man skal lave, så ham/hende kan hjælpe dig med at vise dig hvordan du udfører øvelsen korrekt og normalt siger instruktøren også hvilken vægt du skal lægge ud med, hvis du er helt ny til det – men hvis der er noget du er i tvivl om så spørg endelig en instruktør, så du ikke overbelaster din krop.

Hvorfor skal det tages seriøst?

Overbelastning af ens krop eller kropsdel skal tages meget seriøst og man skal bestemt ikke være hardcore og bare fortsætte sin træning hvis din krop siger stop!

En overbelastning kan vare i rigtig lang tid og det er ikke altid at man selv kan bedømme om det er en overbelastning, derfor vil jeg foreslå at man altid spørger sin læge hvis der er noget der føles forkert – fordi selvom at det kan føles som en overbelastning kan det sagtens være noget andet, noget værre end du havde troet. Derfor skal en overbelastning tages seriøst!

Lad være med at træne hvis du har en overbelastning:

Hvis det hundrede procent er en overbelastning du for eksempel har i din krop, skal du lade være med at træne videre – det kommer helt an på hvor slem en overbelatning du har i din krop.

Nogle gange bliver du rent faktisk nød til at stoppe med at træne fuldstændig, ellers så kan du være heldig st det i nogle tilfælde ikke er så slemt igen, at du godt kan træne videre, bare du skærer lidt ned på vægten og dine øvelser, så du for eksempel kun træner 50% af din træning.

Genoptræning af det ramte sted:

Uanset om du bliver nød til helt at stoppe din træning eller bare kun træne 50% så er det en meget god ide, hvis du tager en snak med din instruktør (da det ikke er altid din læge kan give dig øvelser du kan lave, medmindre det er en læge der har forstand på lige præcis det), om hvilke øvelser du kunne lave for at træne for eksempel din skulder lidt. Men HUSK at tage det roligt, fordi hvis du kører for hårdt på for tidligt, kunne du komme til at gå endnu længere med din overbelastning.