Et sundt legeme er guld værd for os alle. På den måde kan vi leve længere og have mindre antal sygedage. Hvis vi plejer vores krop tilstrækkeligt meget, så vil vi have glæde af en sund og stærk krop igennem hele livet. Det vil give os bedre selvværd, bedre kondition, bedre sexliv, bedre socialt liv, så der er altså et helt liv at vinde, hvis man holder sin krop i topform. Hvis man hviler for meget på laurbærrene og dropper træningen, så vil din krop straks gå i gang med sit forfald, som kroppen er programmeret til at gøre. Men dette forfald kan du altså forebygge dig imod, og det er vi også blevet meget mere opmærksomme på, men vi skalhuske at følge opgaven til dørs. Hvis man springer over, hvor gærdet er lavest, så virker opskriften ikke helt efter hensigten. I Politiken læste jeg et godt indlæg om, hvordan vi kan udsætte døden, men aldrig helt springe den over. Læs her artiklen om døden der indhenter os til sidst. Artiklen handler især om vegetarmadens sunde egenskaber. Du skal ikke snyde dig selv for din belønning, du straffer kun dig selv, hvis du ikke fuldfører din træningsindsats. Det drejer sig mest om at ændre sin livsstil, således man tænker over det, man spiser, og at man får sin daglige motion. Hvis man overholder disse enkle krav, så behøves man ikke gøre ret meget ekstra. Men vi er jo ikke supermennesker, og vi kan alle rammes af sygdomme.

 

Alle kan rammes af sygdomme og kræft

Visse sygdomme er jo arvelige, og dem kan vi ikke undslippe. Danmarks fitness dronning er jo Charlotte Bircow, og når hun træner så meget og spiser så sundt, så burde hun jo aldrig blive syg. Men hun blev altså ramt af kræft, men hun er blevet rask nu igen. Læs hele beretningen her i ugebladet Søndag, hvor Charlotte fortæller om sine ridser i lakken. Dette portræt af Charlotte Bircow lægger ikke fingrene imellem. Du får hele sandheden fra hende. Hendes image fik en alvorlig ridse i lakken, mener hun.

Husk din morgengymnastik

I gamle dage hørte man ti minutter hver morgen i radioen en speaker fortælle os om gymnastiske øvelser. Senere blev det til videoklip med fitness instruktioner og træningscentre. Men det vigtigste for dig er blot, at du får rørt dig hver dag. Løb en tur eller gå til fodbold. Man kan også gå til håndbold eller svømning. Der findes mange sunde sportsgrene, hvor de fleste hjælper med at skabe dig en sund krop. Læs hele indlægget fra morgengymnasterne her fra hjemmesiden Per Nielsen. Det handler om daglig morgengymnastik, kostplanlægning, personlig træning samt vægttab.